Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Δύοσμος

στον δυοσμο αποδιδονται πολλες ευργετικες ιδιοτητες οπως καταπολεμιση των ποτνων του στοραχου της ναυτιας του λοξυγκα και υποβοηθηση στην πεψη.Επισης προσφερει πολλα κατα της νευροσεων και τις διαφορες εκδηλωσεις της αυπνιες ΓΙΩΡΓΟΣ,ΛΕΥΤΕΡΗΣ,ΔΗΜΗΤΡΑ,ΓΕΩΡΓΙΑ.

Μέντα

Υπαρχουν παρα πολλες ποικιλιες.Περιεχει μια δροσιστικη ουσια, τη μενθολη.Ειναι εξαιρετικα αντισηπτικη, καταπολεμα το συναχι,τη γριπη και τον πονολαιμο.Ειναι επισης χονευτικη,ηρεμιστικη σε μικρη δοση και αφροδισιακη σε μεγαλες δοσεις.Τα αιθερια ελαια απο αυτα τα φυτα εχουν εξαιρετικη αξια στον αρωματισμο αρκετων προιοντων π.χ. οδοντοπαστεσ,τσιχλες κπλ. ΜΑΡΙΑ ΒΑΓΓΕΛΙΩ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ρίγανη

Αρωματίζει ευχάριστα το κρέας και τις πατάτες.Βοηθά στην βροχήτιδα και στην πέψη.Βρίσκεται σε ορεινές και βραχόδεις περιοχές.Χρισιμοποιήτε και στην χωριάτικη σαλάτα.Είναι το βασικό καρύκευμα των χωρών της Μεσογέιου και βασικό συστατικό της Ελληνικής αλλά και της Ιταλικής κουζίνας. Ελίνα αγγουριδάκη Φάνης αδύναμος Παυλίνα αδράμη Γιώτα αδύναμου

Κύμινο

Κύμινο Το κύμινο είναι η κοινή ονομασία του φυτού Κούμινον.Επίσης αναφέρεται και στους αποξηραμένους καρπούς του φυτού που χρησιμοποιούνται, είτε ολόκληροι είτε σε σκόνη, για να δώσουν άρωμα σε χρήση στη μαγειρική. το φυτό είναι ποώδες μικρού μεγέθους.

Βασιλικός

O βασιλικος (Ωκιμον βασιλικον,λατ basilicum)ειναι αρωματικο ετησιο,ποωδες φυτο της οικογενειας των Χειλανθων Δημητρα Μπ. Ελισαβετ Σ. Γιωργος Π.